Washington

El número dos d'Obama alerta que l'economia nord-americana està en gran perill de fallida

"L'economia està molt pitjor del que ens pensàvem". Són paraules textuals de Joe Biden, vicepresident electe dels Estats Units. En una entrevista televisada que s'emetrà a la cadena nord-americana ABC, el número dos d'Obama alerta que el país viu una situació de gran risc per la crisi. Biden admet que podrien veure's abocats a una situació de fallida completa. Per posar-hi remei, avança que el nou govern posarà en marxa un important paquet de mesures que comportaran una inversió estratosfèrica. En paraules del mateix Biden, caldrà desembutxacar "unes xifres que ningú hauria pensat mai abans".

Actualitzat
El vicepresident electe dels Estats Units, Joe Biden, alerta que l'economia nord-americana corre el risc d'entrar en fallida completament. Biden considera que podrà ser necessari un segon paquet de mesures amb una inversió molt elevada d'entre 600.000 i 700.000 milions de dòlars.

El número dos d'Obama, explica a la cadena ABC que alguns membres del Congrés, demòcrates i republicans, ja han estat temptejats de cara a l'aprovació d'aquest "poderós i atrevit" paquet sobre el qual sembla que hi ha força consens. Biden assegura que tothom amb qui ha parlat està d'acord amb els principals economistes que la crisi "és pitjor del que es pensava".

Biden assegura que l'economia serà la prioritat número 1 de l'administració Obama des del primer moment. El vicepresident explica que, abans que res, s'ha d'aturar la destrucció de llocs de treball, que ha qualificat d'hemorràgia.
Anar al contingut