Istanbul

Les sabates que van llançar a Bush a l'Iraq es posen de moda i viuen un "boom" de vendes

Les sabates que el periodista Muntazer al-Zaidi va llançar al president nord-americà, George Bush, estan de moda. L'empresa turca que les fabrica, Baydan Shoes, n'ha rebut més de 300.000 comandes des de l'incident. La companyia ha aprofitat aquest "boom" i ja ha rebatejat el calçat com "la sabata de Bush". L'empresa assegura que la sabata s'ha convertit en un símbol per al poble iraquià. A partir d'aquí, estan llançant una campanya per promocionar el seu producte al país.

Actualitzat
La sabatada que va acaparar totes les mirades de l'última visita de Bush a l'Iraq s'ha convertit en un excel·lent reclam per a l'empresa turca que les fabrica. Baydan Shoes viu un "boom" de vendes d'aquest calçat, que ja té deu anys d'història.

La sabata, d'estil robust, s'ha convertit, segons el seu creador, en un símbol de la democràcia per al poble iraquià. De fet, fins ara el model s'anomenava Codi 271, però ja se l'ha rebatejat amb el nom de "la sabata de Bush". Ara, l'empresa té la intenció d'ampliar la campanya publicitària a l'Iraq amb cartells on s'hi puguin llegir frases com "Adéu, Bush. Benvinguda, democràcia".

Un gest que s'estén arreu del món

La sabatada, que, com s'ha explicat a bastament, és un dels pitjors insults en la cultura àrab, s'ha convertit en un gest imitat arreu del món. En qualsevol manifestació contrària a la política nord-americana -ja sigui a Palestina, Turquia o el Pakistan- apareix la imatge de George Bush i d'una sabata. Com es pot veure en les imatges dels últims dies, fins i tot als Estats Units s'ha reproduït el llançament de sabates en manifestacions alternatives.
Anar al contingut