Pequín

Mor l'home xinès a qui van trasplantar la cara perquè no es volia prendre la medicació

L'home xinès a qui fa dos anys li van trasplantar la cara va morir aquest estiu passat. El pacient es va sotmetre a aquesta operació després de quedar greument desfigurat per l'atac d'un ós. L'home de 32 anys no va tenir cap mena de complicació però, segons els metges, es negava a prendre els medicaments per prevenir el refús en benefici de les tradicionals herbes medicinals xineses. L'home va morir al seu poble de les muntanyes del sud-oest de la Xina.

Actualitzat
Els trasplantaments de cara són, encara actualment, unes intervencions quirúrgiques poc habituals i molt envoltades de polèmica, ja que sovint obeeixen més a qüestions estètiques que no pas a raons mèdiques.

N'hi ha hagut uns pocs casos al llargs dels últims anys. El més recent i conegut és el d'Isabelle Dinoire, una dona francesa de 38 anys que tenia la cara desfigurada per l'atac d'un gos i se li van trasplantar empelts de teixit, músculs, artèries i venes d'una altra persona en estat de mort cerebral per reconstruir-li el nas, la boca i la barbeta.
Anar al contingut