Barcelona

Serrat presenta "Algo Personal", el seu cançoner bilingüe i amb documents inèdits

El cantautor català Joan Manuel Serrat ha compilat totes les lletres de les seves cançons a "Algo Personal". Es tracta d'un cançoner bilingüe, que inclou una autobiografia, i alguns documents inèdits. Serrat ha explicat que ha volgut fugir de fer "un llibre de 'gadgets' i curiositats" i ha cedit tot el protagonisme a les cançons. A més, ha avançat que durant el 2010 presentarà dos nous treballs discogràfics, encara que no sap en quin ordre apareixeran. El cantant ha evitat donar més detalls que puguin rebaixar el misteri del seu contingut.

Actualitzat
 "M'he resistit de forma salvatge a voler canviar alguna frase" ha dit un Serrat que, segons les seves pròpies paraules a "Algo Personal" s'ha "vestit de corrector per arribar de la manera més noble, sense trampes i sense fer tantes coses que ara m'agradaria fer amb les cançons".

Serrat ha explicat que sobretot ha fet esforços per no tocar res pel que fa a la gramàtica, la sintaxi o la imatge. Segons el cantautor, és el cançoner en el qual s'ha implicat més, encara que "el disseny només l'he aprovat: considero que és molt sobri, molt net, digne de la millor escola catalana de disseny", ha elogiat.

"Algo Personal" inclou la traducció al castellà de totes les cançons en català, algunes fetes per ell anys enrere i altres més recents. El llibre amb les lletres inclou també una discografia en la qual s'inclouen discos i singles editats a diverses parts del món, com Alemanya, Mèxic o l'Argentina. Serrat ha reconegut que el diverteix anar aplegant coses seves i ha afirmat que recentment va comprar en una subhasta el seu primer cartell.

Serrat ha explicat que el concert que farà el pròxim 10 de febrer al Palau de la Música Catalana en motiu del centenari del recinte el farà íntegrament en català. A més, ha avançat que el 2010 presentarà dos nous treballs discogràfics, encara que ha dit que no sap en quin ordre apareixeran.

Pel que fa a l'actuació que farà en l'homenatge al cantautor Joan Baptista Humet, mort recentment, Serrat ha afirmat: "M'agradaria que ell hi fos." "La gent no espera una altra cosa que participar en una festa que per una part és de comiat i de l'altra, de punt de partida", ha conclòs Serrat, que ha subratllat que el més important serà recordar-lo i recollir diners pels fills menors d'Humet.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut