Barcelona

Puigcercós aposta per revisar el pacte d'entesa per l'"actitud hostil" del govern espanyol

El president d'ERC ha tornat a demanar una revisió del pacte d'entesa pels "reiterats incompliments" de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero en matèries com el finançament. Mentrestant, el president del govern espanyol ha assegurat en una conferència d'alcaldes socialistes que s'ha fet a Madrid que les comunitats autònomes milloraran els seus recursos. Aquest dissabte Joan Herrera també ha parlat de finançament i pressupostos i ha titllat de "poc realista" que el PSC voti en contra dels comptes de Zapatero.

Actualitzat
Joan Puigcercós també ha tornat a demanar als diputats del PSC al Congrés que votin en contra dels pressupostos de l'Estat per a l'any vinent. I ha afegit que és "necessari" revisar el pacte d'entesa per "l'actitud hostil" de l'executiu presidit per Zapatero, una actitud que, segons diu, "no és una sorpresa". 

De manera ben diferent s'ha referit al finançament el president del govern espanyol aquest dissabte al matí. Zapatero ha assegurat que amb el nou model de finançament les comunitats autònomes tindran més recursos i que aquests diners es destinaran a educació i sanitat.

De la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, qualifica de "poc realista" l'amenaça del PSC de votar en contra dels pressupostos de l'Estat i ha dit que fins ara s'ha estat alimentant una possibilitat que no era certa. Des de Girona, Herrera ha reclamat però que l'executiva del PSC refelexioni sobre "com s'estan fent les coses fins ara a Madrid i com s'haurà d'exigir a Zapatero que compleixi".

En les darreres hores, també s'han referit a l'acord de finançament i a la votació dels pressupostos altres dirigents polítics. Corbacho s'ha mostrat optimista que s'arribarà a una entesa, mentre que Castells no vol donar per fet el suport del PSC als comptes de l'Estat per al 2009.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut