Sant Joan Despí

Soraya Sáenz de Santamaría diu que Fraga no es va referir a penjar persones

La portaveu del Partit Popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tret importància a les afirmacions del president fundador del PP, Manuel Fraga, que ahir proposava penjar els nacionalistes. Sáenz de Santamaría ha assegurat a "Els matins de TV3" que l'expressió de Fraga "és ambigua", però que "quan Fraga parlava de penjar no es referia a persones". Soraya Sáenz de Santamaría ha indicat que com que a Fraga se li preguntava si calia ponderar el pes dels partits nacionalistes, "la interpretació més exacta podria ser que es referís a pesar amb unes balances usant-ne "unes de romanes".

Actualitzat
Les polèmiques declaracions de Fraga han centrat bona part de l'explicació de Soraya Sáenz de Santamaría a "Els matins de TV3". La portaveu dels populars al Congrés ha afirmat que les paraules de Fraga mai es van referir a persones, i que com que parlava de ponderar el pes dels partits nacionalistes, "jo crec que es referia a penjar d'una balança romana". Sáenz de Santamaría ha insistit que "pot ser que aquesta sigui la interpretació més exacta", encara que ha admès que sens dubte era ambigua".

Després de les crítiques unànimes que li han plogut a Fraga, la portaveu del PP al Congrés ha negat que els populars s'hagin plantejat de cessar-lo o demanar-ne la dimissió tal com han plantejat diversos partits nacionalistes com CiU o ERC.

PP i ERC voten plegats contra els pressupostos

Soraya Sáenz de Santamaría ha afirmat que pel que fa al seu vot en contra dels pressupostos al costat d'ERC "és millor un vot amb ERC que un any amb uns pressupostos dolents; desfasats". La portaveu del PP ha indicat que les declaracions de Tardà d'aquesta setmana no van ser constructives, però ha insistit que "és millor coincidir un minut amb ERC que votar uns pressupostos que el mateix Solbes es nega a canviar perquè li fa mandra".

Sáenz de Santamaría ha volgut respondre les crítiques de Mas per aquest fet recordant-li que "va ser conseller en cap amb els vots del PP i que va governar a Espanya amb el PP en una època que crec que va ser molt positiva per tots dos partits i per Espanya".

Rumors de remodelació de l'executiu


La diputada del PP ha criticat el govern Zapatero i ha dit que els diputats socialistes "no proposen", mentre que els ministres "que haurien de fer el do de pit estan desapareguts". Soraya Sáenz de Santamaría ha subratllat que Corbacho admet que l'atur es desbocarà però no ha proposat ni una sola mesura per reduir-lo, mentre que el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, "només està pendent de la bombeta". Soraya Sáenz de Santamaría ha insistit que a l'executiu Zapatero li "cal un pla d'austeritat per eliminar despeses supèrflues".

Pel que fa als rumors que apunten que Zapatero prepara una remodelació del seu executiu ha afirmat: "Nosaltres veiem el nerviosisme dels ministres", i "un govern que al cap de 8 mesos ja es planteja una remodelació és un govern que no funciona".

El finançament


Sáenz de Santamaría ha admès que el finançament actual a Catalunya s'ha de millorar i ha considerat que en aquest sentit "cal perfeccionar el sistema de finançament a tot Espanya". La portaveu del PP ha carregat contra Zapatero perquè "ni ha canviat el sistema ni ha actualitzat el finançament aprovat pel PP".

Pel que fa a les peticions des de l'empesa d'una reforma laboral, Soraya Sáenz de Santamaría ha explicat que abans caldria adoptar mesures per donar suport "als més abandonats", a les petites i mitjanes empreses i als autònoms, "per als quals no s'han fet plans de rescat com s'ha fet amb els bancs".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut