Barcelona / Madrid

Crítiques unànimes a la proposta de Fraga de penjar els nacionalismes d'algun lloc

Encesa polèmica entorn de les últimes declaracions del president fundador del PP i actual senador, Manuel Fraga, que aquest dijous va afirmar textualment que s'hauria de "penjar els partits nacionalistes d'algun lloc". Fraga ho va dir en un acte a Madrid convocat pel Fòrum Nova Economia responent a una pregunta sobre la necessitat de limitar el pes dels nacionalistes en la política espanyola. La majoria de partits han reprovat la frase del qui va ser ministre de Franco i n'han exigit una rectificació. Tots, menys el seu partit.

Actualitzat
Resposta unànime a les paraules de Manuel Fraga entre els partits catalans -tret del mateix PP i Ciutadans-, el PNB i també el govern del PSOE. El líder de CiU, Artur Mas, ha recordat a Fraga que el seu partit ha governat a Espanya en més d'una ocasió gràcies al suport dels nacionalistes, tant bascos com catalans.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha remarcat el passat de Fraga, recordant que mentre va ser ministre d'Informació sota el règim franquista el dret a la llibertat d'expressió brillava per la seva absència. El president dels republicans, però, també ha demanat passar de puntetes sobre aquestes declaracions perquè, diu, Manuel Fraga no és més que una "rèmora del passat". També des de les files d'Iniciativa s'ha reaccionat a les paraules de Fraga i s'ha instat el PP a retirar-li l'escó de senador.

El govern del PSOE, en boca de la ministra Elena Salgado, considera les paraules de Fraga un excés verbal i li demana una rectificació i disculpes. El PP no s'hi ha pronunciat obertament. El líder, Mariano Rajoy, s'ha limitat a posar en dubte que Fraga digués el que va dir. La número dos del PP, Maria Dolores de Cospedal, també ha eludit valorar les paraules de Fraga. Segons Cospedal, ella no les ha d'interpretar.
Anar al contingut