Barcelona

Acesa proposa que els peatges siguin més cars quan hi hagi més trànsit

El president de la concessionària d'autopistes Acesa, Salvador Alemany, ha proposat que els peatges siguin més cars quan hi hagi més trànsit a les autopistes. Alemany ho ha plantejat en una compareixença a la Comissió de Política Territorial del Parlament com a mesura per regular la mobilitat al país, sobretot en dies de molts desplaçaments. "Com més demanda hi hagi, més car. Com més congestió, més car", ha resumit Alemany.

Actualitzat
Salvador Alemany ha defensat el "peatge selectiu", amb tarifes més elevades els dies que ja se sap que la demanda serà més elevada i que hi haurà risc de retencions. Segons el president d'Acesa, l'aposta actual de les administracions, que passa per aixecar les barreres els dies de col·lapse, desemboca en l'efecte contrari al desitjat, perquè quan els usuaris saben que no han de pagar peatges, van cap a l'autopista per "l'efecte crida".

Alemany ha defensat que l'increment puntual dels peatges vagi acompanyat de mesures com millorar de les infraestructures, vetar l'accés dels camions a les autopistes durant les operacions especials de trànsit o els dies que estiguin saturades i també el bon funcionament d'alternatives de transport com ara el tren.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut