Barcelona

ERC demana que el rei i els militars aprenguin català

ERC demanarà al govern espanyol que prengui mesures perquè el rei rebi classes de català i perquè l'exèrcit l'ensenyi també als militars. Aquestes mesures formarien part de la campanya dels republicans "Mil i una preguntes al govern espanyol sobre el que l'Estat no fa i hauria de fer pel català". Han presentat la campanya el senador d'ERC, Miquel Bofill, i el diputat republicà al Congrés, Joan Tardà.

Actualitzat
Els republicans consideren que el rei ha d'aprendre el català perquè és el cap d'un estat plurilingüe. Les demandes d'ERC, però, no acaben aquí. També demanen que el príncep d'Astúries rebi classes de català, que el web de la Casa Reial estigui disponible en aquesta llengua i que la llengua catalana s'ensenyi i promogui a l'exèrcit i la Guàrdia Civil.

En la propera setmana, els republicans presentaran una bateria de 1.027 preguntes al Congrés i al Senat, on preguntaran al govern espanyol, entre altres coses, si creuen convenient que el cap d'estat aprengui les llengües oficials o si la llengua catalana està "plenament normalitzada" en les dependències de la Guàrdia Civil a les illes Balears. 

Segons ERC, la campanya vol reflectir les "contradiccions" del govern espanyol respecte al català i que s'avanci en el seu ús.
Anar al contingut