Barcelona

Els embarassos no desitjats són la primera preocupació de les noies i l'última dels nois

Els embarassos no desitjats preocupen molt les adolescents catalanes, però són l'últim motiu de consulta d'ells. Així ho mostren les dades del programa Salut i Escola que impulsen les conselleries de Salut i Educació. La consellera Marina Geli ha lamentat que "la prevenció d'embarassos no desitjats segueix tenint nom de dona" i ha animat els nois a interessar-se també per aquestes qüestions. En el cas dels homes, els adolescents catalans han consultat en primer lloc qüestions com l'alcohol i les drogues, el tabac, l'activitat física, els maltractaments, la salut alimentària, i només en últim lloc la sexualitat.

Actualitzat
Les adolescents catalanes consulten majoritàriament sobre temes de sexualitat i afectivitat relacionats amb els embarassos no desitjats. Aquest assumpte és el que menys interessa els nois, segons dades recollides pel programa Salut i Escola que impulsen la Conselleria de Salut i Educació, i presentat pels seus titulars, Marina Geli i Ernest Maragall, respectivament.

Les preocupacions de nois i noies són totalment oposades, segons les dades recollides pel programa. Els nois s'interessen en primer terme per l'alcohol i les drogues i només en darrer lloc per la sexualitat. Segons la consellera Geli, això es deu al fet que "la seva relació amb la sexualitat potser és més simple i pensen que no cal preguntar". En canvi, elles pregunten sobre sexualitat, salut alimentària, maltractaments, activitat física, tabac, drogues i alcohol.

La consellera Geli ha explicat que a Catalunya els avortaments van augmentar un 8% durant el 2007 respecte a l'any passat, per això ha dit que cal augmentar "de manera efectiva" el discurs de gènere entre la població masculina. No obstant això, també s'ha referit a les dades de les noies per apuntar que s'ha observat darrerament una tendència creixent al "consum compulsiu d'alcohol" entre les noies, quan precisament aquest és l'últim tema pel qual s'interessen.

El programa Salut i Escola està adreçat a joves de Catalunya d'entre 14 i 16 anys en el marc de l'Escola i per Geli ofereix la possibilitat de "diagnosticar de manera precoç situacions que podrien acabar en malalties".
Anar al contingut