Sant Sebastià (Guipúscoa)

La pistola utilitzada en l'assassinat d'Ignacio Uría no és la mateixa que la de l'atemptat contra Isaías Carrasco

La pistola utilitzada per matar a l'empresari basc Ignacio Urías no és la mateixa que es va emprar en l'atemptat de l'exregidor socialista d'Arrasate, Isaías Carrasco. En els dos casos els casquets corresponen a la marca 9 mil·límetres Parabellum però no són de la mateixa arma. El "modus operandi" dels dos assassinats és el mateix: un pistoler es va encarregar de tirotejar les víctimes, cap d'elles no portava escorta, tenien costums rutinaris i els dos atemptats es van produir a la una del migdia prop del domicili de les víctimes.

Actualitzat
L'assassinat d'Ignacio Uría es va produir quan l'empresari, de 71 anys, havia estacionat el cotxe a l'aparcament situat al restaurant Kiruri d'Azpeitia. L'home acudia habitualment a aquest lloc a jugar una partida de cartes abans d'anar a dinar a casa. Un dels terroristes que l'esperava allà va baixar del seu cotxe i li va disparar tres trets, dos dels quals li van impactar al cap i al pit.

Fons de la lluita antiterrorista han assegurat que després de l'anàlisi dels tres casquets de bala trobats a l'aparcament d'Azpeitia es conclou que no es van disparar amb la mateixa arma que en l'atemptat d'Isaías Carrasco. En aquell cas es van trobar cinc projectils de la marca 9 mil·límetres Parabellum.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut