Barcelona

Nissan podria reconvertir part dels acomiadaments de l'ERO en baixes temporals

Part dels acomiadaments previstos en l'expedient de regulació d'ocupació de Nissan es podrien convertir en baixes temporals. Fonts de l'empresa automobilística ho han confirmat a TV3 i han assegurat que no tanquen les portes a negociar aquesta flexibilització amb els sindicats. La notícia es produeix pocs dies abans que el president Montilla marxi dissabte al Japó per parlar amb els responsables de l'empresa, i després que el govern espanyol va deixar clar que només hi hauria ajuts al sector si no es destrueixen llocs de feina. Mentrestant, uns 2.000 treballadors de Nissan han continuat a Barcelona les seves protestes.

Actualitzat
TV3 ha pogut saber que Nissan podria reconvertir una part dels acomiadaments previstos d'indefinits a temporals, com en el cas de Seat. A més de baixes temporals, Nissan també s'avindria que part dels afectats per l'expedient fossin recol·locats a la planta d'Àvila, però també a Anglaterra o França.

Una nova mobilització dels treballadors de Nissan s'ha fet notar a Barcelona. Com cada dimecres des de fa setmanes, centenars de persones s'han manifestat pels carrers de Barcelona demanant la retirada de l'expedient d'acomiadament que ha presentat Nissan. Han estat unes 2.000 persones -1.800, segons la Guàrdia Urbana- les que han fet una marxa des de la plaça Urquinaona fins a la Delegació del Govern, on han tirat ous.

S'acosta la data límit

Les protestes com a mesura de pressió s'intensifiquen a mesura que s'acosta el 10 de desembre, teòricament la data límit per arribar a un acord sobre els 1.288 acomiadaments. Fins ara, els sindicats i l'empresa no havien negociat res. Un carreró sense sortida que podria redreçar-se.

Precisament, els treballadors de Nissan han convocat una vaga el 10 de desembre, dia en què uns 1.000 empleats viatjaran a Madrid per manifestar-se davant del ministeri d'Indústria i Treball, segons ha informat el comitè de l'empresa, Javier Donate.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut