Madrid

Zapatero es compromet a no concedir ajudes a les empreses que acomiadin treballadors

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès amb els sindicats del sector de l'automoció a no concedir ajudes a les empreses que acomiadin treballadors. És el que els ha dit durant la reunió que han mantingut a La Moncloa. Les dues parts, govern i sindicats, han qualificat la trobada de "satisfactòria", i han acordat crear una "mesa global", en què també hi haurà la represenació de les empreses del sector, per tractar aquest punt. Segons els sindicats, Zapatero ha assegurat que estarà "molt atent i vigilant" per evitar que les empreses que presentin expedients de regulació d'ocupació rebin ajudes. El govern espanyol té previst un pla integral per al sector de l'automòbil de 800 milions d'euros.

Actualitzat
A la reunió amb el president del govern espanyol hi han assistit els ministres d'Indústria, Miguel Sebastián, el de Treball, Celestino Corbacho, i els secretaris generals de les federacions del metall de la UGT, Manuel Férnandez López, i de CCOO, Felipe López.

Els sindicats han demanat a Zapatero que "faciliti una reforma estructural de la indústria automobilística, de manera que agafi el relleu de la construcció com a base del model i com a motor de l'economia".

Els secretaris generals dels dos sidnicats li han agraït la reforma del Pla Vive i han reclamat la "màxima coordinació institucional entre el govern central i les comunitats autònomes, en matèria d'ajudes i subvencions al sector de l'automoció".
Anar al contingut