Nova York

YouTube busca músics per a la primera orquestra a internet

YouTube vol crear la primera orquestra del món a internet. Per trobar els músics que han de formar-ne part, el portal ha posat en marxa una iniciativa original. Les persones que hi vulguin participar han de penjar-hi un vídeo en què s'interpretin dues peces musicals. Una ha de ser un clàssic de lliure elecció. L'altre ha d'estar composada, expressament per al projecte, per Tan Dun, creador de la banda sonora de "Tigre y dragón" i guanyador d'un Oscar. La convocatòria es tancarà el 28 de gener. Després, un jurat de músics professional en triarà els semifinalistes. Entre les entitats que donen suport a la iniciativa hi ha l'Orquestra Simfònica de Londres, la Filharmònica de Berlín i el Gran Teatre del Liceu.

Actualitzat
Els aspirants han de penjar un vídeo a YouTube en què interpretin dues peces. Una ha de ser clàssica. L'altra ha de ser la que ha creat Tan Dun. La partitura es pot descarregar al mateix portal. A més, diversos músics membres d'importants orquestres i que toquen diferents instruments han penjat vídeos, en què mostren una classe magistral sobre com s'ha de tocar la peça de Dun.

Un jurat professional escollirà el participants que passaran a la segona fase. A partir del 14 de febrer i fins al 22, els usuaris de YouTube seran els encarregarts de votar les actuacions que més els agradin. Els finalistes es donaran a conèixer el 2 de març, pel canal de l'Orquestra Simfònica de YouTube. El premi per als músics seleccionats és la participació en un concert que es farà al Carnegie Hall de Nova York.
Anar al contingut