Washington

Bush admet que el seu error més gran va ser creure que hi havia armes de destrucció massiva a l'Iraq

Nou "mea culpa" de l'encara president dels Estats Units. En una entrevista a la cadena ABC News, George Bush ha reconegut que el seu error més gran va ser creure que hi havia armes de destrucció massiva a l'Iraq. De tota manera, Bush no es penedeix de no haver retirat les tropes un cop va començar la guerra tot i que admet que no ho tenia tot a punt.

Actualitzat
George Bush ha admès que "no estava preparat per a la guerra" però s'ha excusat dient que tampoc va fer una campanya demanant el vot dient que seria "capaç de gestionar un atac".

El president sortint dels Estats Units ha lamentat l'"error d'intel·ligència" que va suposar l'Iraq, ja que "molta gent es va jugar la seva reputació en afirmar que les armes de destrucció massiva eren un motiu per derrocar Saddam Hussein". Tot i així, Bush no ha aclarit què hauria fet si els serveis d'espionatge l'haguessin informat del contrari i s'ha limitat a respondre que per ell "és difícil especular".

Des de l'inici de la guerra de l'Iraq han mort més de 4.000 soldats nord-americans i actualment n'hi ha 150.000 de desplegats en aquest país àrab. Tot i els informes erronis, Bush s'ha mostrat orgullós durant l'entrevista de no haver retirat les tropes de l'Iraq ja que això "hauria compromès els meus principis", ha afegit.

Per George Bush, la principal fita de la seva presidència ha estat la guerra contra el terror i haver salvaguardat els ciutadans dels Estats Units des dels atemptats de l'11 de setembre de 2001.

Fa unes setmanes, poc després de la victòria electoral de Barack Obama, Bush va dir que es penedia d'haver proclamat abans d'hora la victòria a la guerra i d'haver promès trobar "viu o mort" un Ossama bin Laden que encara no ha aparegut per enlloc.
Anar al contingut