Madrid

La patronal planteja als sindicats la congelació salarial per al 2009

La primera reunió entre els sindicats i els empresaris per negociar com han de ser els pròxims convenis col·lectius està marcada per les declaracions del president de la CEOE, que demana la congelació salarial i que només s'hi incloguin augments del 2%, d'acord amb la previsió d'inflació. Gerardo Díaz Ferrán diu que en temps de crisi ens hem d'estrènyer el cinturó, una màxima que els sindicats no comparteixen. Segons sembla, Díaz Ferrán ha dit això per tenir contents els empresaris. Pels sindicats, la millor opció seria renovar l'acord de negociació col·lectiva com fins ara, recomanant un augment salarial de prop del 3%.

Actualitzat
Però la patronal no creu que es pugui renovar l'acord com si no hagués passat res. En declaracions a "La Vanguardia", Gerardo Díaz Ferrán creu que la situació de depressió de l'economia no ho permet. Segons Díaz Ferrán, "des que tinc ús de raó no recordo una situació econòmica tan dolenta com la que estem vivint, i que s'agreujarà els pròxims mesos".

La recepta del president de la patronal, d'entre moltes altres, és la congelació salarial per al 2009, i potser també per al 2010. Una recepta que vol que els sindicats entenguin, ja que "amb la destrucció de l'ocupació que s'està produint, la pujada salarial no es pot plantejar de manera genèrica", sinó que ha d'anar vinculada a la productivitat.
Anar al contingut