Barcelona

L'ERO de Nissan s'encalla després d'una breu reunió entre l'empresa i els treballadors

La negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Nissan està encallat quan falten deu dies pel final del període de consultes. L'última reunió entre l'empresa i els treballadors ha durat menys d'una hora. El portaveu del comitè d'empresa ha al·legat que la companyia no els havia lliurat tota la documentació que havien demanat. D'altra banda, portaveus de Nissan han lamentat que no s'entressin a negociar ja els detalls del pla social de l'ERO. Segons aquest pla, Nissan preveu acomiadar 1.680 treballadors. La plantilla ha decidit desconvocar les aturades d'aquesta setmana perquè consideren que "no constitueixen cap mesura de pressió" a la companyia.

Actualitzat
La tercera reunió de mediació entre Nissan i els treballadors s'ha acabat sense acord. El comitè d'empresa reclama més documentació i l'automobilística diu que no és necessària per justificar l'expedient que pretén acomiadar 1.680 treballadors.

El president del comitè d'empresa de Nissan a la Zona Franca, Javier Doñate, ha assegurat que la companyia no els ha lliurat "documentació sobre previsions de producte i plans d'altres factories", tal com havien demanat. Els sindicats justifiquen la petició d'aquesta documentació per estudiar si es pot traslladar a la capital catalana una part de la producció i pal·liar la situació de crisi industrial de Nissan Motor Iberica.

El portaveu de Nissan, Alfredo Castaño, ha manifestat, a la sortida de la reunió, que lamentava que no s'entrés a negociar ja els detalls del pla social de l'ERO. Segons el seu parer, no hi ha motius per allargar el període de consultes si no és per entrar en detalls concrets.

S'espera que la setmana que ve el mediador torni a convocar treballadors i empresa en la que serà l'última reunió del període consultiu. Després, la Generalitat haurà de pronunciar-se sobre en quines condicions aprova l'ERO, excepte en el cas que opti per perllongar aquest període.

Cancel·len les aturades, però no les mobilitzacions

La plantilla de Nissan ha desconvocat les aturades parcials de la producció previstes per aquesta setmana perquè considera que "no constitueixen cap mesura de pressió" a la companyia. Tot i cancel·lar les aturades, han decidit mantenir les mobilitzacions. Aquest dimarts faran una campanya de donació de sang i dimecres una manifestació que sortirà a les sis de la tarda des de la plaça Urquinaona fins a la seu provisional de la delegació del govern a Catalunya.
Anar al contingut