El Prat de Llobregat

Montilla afirma que el seu govern ha fet "un salt sense precedents" en inversió i polítiques públiques

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat avui que el seu govern ha "invertit la tendència" i ja no va "a remolc de les necessitats". Per contra, Catalunya "comença a anar per davant" en la planificació política i la inversió pública, gràcies "al salt cap endavant sense precedents" que li ha donat el seu govern. Això ho ha dit en el decurs d'una visita a les obres de la dessaladora del Prat de Llobregat, "símbol de la Catalunya del futur i de l'acció decidida del govern".

Actualitzat
Montilla ha destacat que quan l'actual govern va prendre possessió, fa just dos anys, el país "havia crescut i les costures s'havien quedat petites per la falta de planificació, d'inversió i de polítiques públiques. En aquests dos anys hem fet un salt sense precedents, per posar-nos al dia, per recuperar el temps perdut i anticipar-nos al futur més immediat".

La dessaladora del Prat té tots els elements "clau" que caracteritzen el govern, com a gran infraestructura al servei de tots els catalans, "visquin on visquin", i com a exponent de l'"alta tecnologia i de la investigació aplicada" i de l'"extraordinari esforç en inversió pública del govern per dinamitzar l'economia".

El president de la Generalitat ha fet balanç de l'obra feta per l'executiu català en els dos anys de govern, i ha recordat les prioritats marcades en el Pacte d'Entesa, els eixos del qual són polítiques socials, vertebració del territori a través d'infraestructures sostenibles, dinamització econòmica, garantia de la seguretat i la justícia, i defensa de la cultura i la llengua. Tot això, d'acord amb el reforç i enfortiment de l'autogovern català. 


La despesa social com a prioritat

Montilla ha assegurat que l'esforç ha estat gran "en tots els terrenys, tant en quantitat com en qualitat". Ha citat la despesa social com una "prioritat" del govern, que ha destinat el 53% del pressupost, amb 2.294 euros per habitant i any, per cobrir necessitats socials, gairebé 1.000 euros més que fa cinc anys.

Ha remarcat que el govern construeix dues escoles cada setmana, dos centres de salut i dues biblioteques cada mes i un equipament cada dos dies. A més, ha destacat que s'ha fet una inversió que no s'havia produït mai a Catalunya, apostant per les grans infraestructures, però també pel país "en xarxa". Montilla ha recordat que la Generalitat està executant obra pública per valor de 12.700 milions d'euros i que assegura 150.000 llocs de treball.

En matèria de seguretat i justícia, ha remarcat que el govern ha construït una comissaria cada mes i un jutjat cada dos, ha transformat el model penitenciari i ha conclòs el desplegament dels Mossos d'Esquadra. També ha posat èmfasi en el fet que el govern ha pres la iniciativa en moments incipients de crisi: "No hem estat de braços plegats mirant cap a l'altra banda".

Montilla ha assegurat que el govern ja va iniciar el canvi del model productiu molt abans, fet que demostra la seva "prudència i anticipació", que, juntament amb l'"ambició i el rigor", han fet que l'executiu català estigués "alerta".
Anar al contingut