Chicago

Obama diu que els plans de rescat han de ser per a Wall Street i famílies

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha fet la seva segona roda de premsa en pocs dies. El tema: l'economia. Obama ha explicat que la prioritat del seu mandat serà superar la situació econòmica actual. Per fer-ho, el seu govern posarà en marxa un pla que podria costar entre 500.000 i 700.000 milions d'euros. Els seus objectius seran incentivar els mercats, ajudar les classes mitjanes i la fita de crear 2,5 milions de llocs de treball.

Actualitzat
Amb aquesta elevada quantitat de diners, el president electe pretén donar una "sacsejada a l'economia perquè comenci a reaccionar". "Hem d'assegurar-nos que les inversions es fan amb sentit comú" i que es diners no es llencen.

Barack Obama ha fet públic alguns dels noms dels membres del seu equip econòmic i aquest dimarts n'ha revelat dos més. Es tracta del fins ara director de l'Oficina de Gestió del Pressupost del Congrés, Peter Orszag, que serà el director de l'Oficina de Pressupostos de la Casa Blanca. El seu segon serà Robert Nabors, qui fins ara treballava al Comitè d'Assignacions Pressupostàries de la Cambra de Representants. La seva obligació serà revisar les despeses i "eliminar tot allò que no necessitem", ha dit el president electe, que també ha remarcat la necessitat d'una reforma pressupostària: "No és una cosa que podem escollir. És una necessitat".

"Crec que el que volen els nord-americans més que res és un govern que tingui sentit comú i sigui intel·ligent", ha dit Obama. El president electe espera que el Congrés doni el seu vistiplau al pla en la seva primera sessió del 6 de gener perquè ell el pugui signar i es comenci a aplicar a partir del dia 20, quan prendrà possessió del càrrec.

Les declaracions de Barack Obama han tingut lloc el mateix dia que la Reserva Federal (FED) ha anunciat la compra d'actius hipotecaris per valor de 600.000 milions de dòlars. A més, es destinaran 200.000 milions de dòlars més a préstecs al consum.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut