Barcelona

Els universitaris tancats pel Pla Bolonya mantenen el pols amb els rectors i la Generalitat

Els estudiants tancats a la Universitat de Barcelona (UB) i a l'Autònoma (UAB) com a mostra de rebuig al Pla Bolonya continuaran la protesta i l'estendran a altres facultats. El comunicat que els rectors van fer públic dilluns, en el qual exigien als estudiants que abandonessin les aules per poder dialogar, no els ha agradat gens. Els universitaris consideren aquest comunicat una "falta de respecte" i retreuen a la direcció dels centres que "ells encara no hagin fet cap gest" per demostrar que aposten pel diàleg. Els estudiants han dit que el tancament a la universitat és indefinit. Aquest dimarts un grup d'estudiants ha ocupat la facultat de Pedagogia de la UB, a les Llars Mundet de Barcelona.

Actualitzat
Al comunicat dels rectors cal sumar-hi el que ha dit el rector en funcions de la UB, Josep Samitier, que, en declaracions als periodistes, ha fet una crida als estudiants a canviar d'actitud abans del dijous dia 27, que és quan Dídac Ramírez prendrà possessió del càrrec com a nou rector de la UB. Samitier ha advertit que la solució "serà molt més complicada" i ha insistit que les tancades "impossibiliten el diàleg".

Les protestes, però, lluny d'acabar-se, es van estenent. Desenes d'estudiants han instal·lat els sacs de dormir a la Facultat de Pedagogia de la UB. Aquests universitaris s'han compromès a no entorpir el funcionament habitual de les classes i han demanat espais per poder explicar-se, formar-se i fer reflexionar els alumnes, professors i personal del centre sobre el Pla Bolonya.

Els estudiants, però, asseguren que ocuparan més centres si la Generalitat "no mou fitxa" per facilitar el diàleg.
Anar al contingut