Solsona

Solsona està dolguda amb el bisbe, que s'ha negat a transmetre la missa del gall per TV3 des de la catedral

L'alcalde de Solsona, el Xavier Jounou, s'ha reunit amb el bisbe de Solsona, Jaume Treserra, per fer-li arribar el malestar dels solsonins respecte a una de la seves últimes decisions. El cas és que Treserra ha rebutjat l'oferiment de TV3 de transmetre la missa del gall d'aquest any des de la catedral de Solsona. Els veïns consideren que la catedral, tot i ser patrimoni de l'Església, també és patrimoni de Solsona, i creuen que hauria estat una bona ocasió per projectar la ciutat i la seva catedral a Catalunya. Finalment, la missa del gall es retransmetrà des de Cervera.

Actualitzat
La decisió de qui també va ser bisbe auxiliar del cardenal Ricard Maria Carles ha generat polèmica entre els solsonins. L'alcalde, el republicà Xavier Jounou, l'hi ha fet saber. Jounou li ha dit que en respecta la decisió, però que no la comparteix, perquè oferir la missa del gall per TV3 hauria fet entrar a les llars catalanes el patrimoni arquitectònic més important que té la ciutat: la catedral.
 
Segons Jounou, aquesta polèmica ha traspassat l'esfera religiosa i ha desconcertat els solsonins. Segons l'alcalde, "la catedral i el seu conjunt arquitectònic, amb el Museu Diocesà inclòs, són propietat de qui són, però sentimentalment i patrimonialment són dels solsonins, ja siguin creients o no". Considera que hauria estat una bona oportunitat per projectar-los a Catalunya.

A final, Televisió de Catalunya retransmetrà la missa del gall des de Cervera.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut