Barcelona

Els rectors catalans no dialogaran fins que es desocupin les facultats

Els rectors catalans han advertit els estudiants que no negociaran res fins que desocupin les facultats de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma (UAB) on estan concentrats. El rector i el vicerector de la UB s'han reunit amb els estudiants que estan tancats a l'edifici històric d'aquesta universitat per fer-los arribar aquest posicionament. D'altra banda, en un comunicat de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, els rectors han explicat que consideren que la tancada és "forçada" i que l'ha propiciat una "minoria dels alumnes". De moment, es neguen a convocar cap referèncum vinculant, tal com demanen els estudiants.

Actualitzat
L'aplicació de l'espai Europeu d'Educació no és negociable perquè ja ha estat ratificat pel Parlament i les Corts. Els rectors s'han mostrat disposats a dialogar, però en cap cas s'aturarà res. Aquesta és la resposta als més de 200 estudiants que estan tancats a les facultats de Psicologia, Pedagogia i a l'edifici central de la Universitat de Barcelona. També s'hi ha afegit la Facultat de Lletres de la UAB, ocupada per 150 nois i noies.

D'altra banda, el vicerector de la UAB , Joan Carbonell, ha assegurat que no es retirarà la trentena d'expedients oberts a diversos estudiants per les manifestacions contra el Pla Bolonya a la primavera.

Des de la direcció de l'Autònoma, han proposat als estudiants que facin una consulta no vinculant. Podrien formular la pregunta que volguessin i tindrien a la seva disposició el suport logístic de la Universitat. La consulta no tindria cap valor oficial. Carbonell ha dit que no es pot fer un referèndum perquè no està contemplat als estatuts. "De com s'aplica Bolonya se'n pot parlar, però el Pla no pot tornar enrere".
Anar al contingut