Madrid

El jutges de violència de gènere hauran de tenir formació específica

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) creu que per tractar la violència de gènere cal més especialització professional. Per aquest motiu, ara estudia exigir als titulars dels jutjats que tracten aquests casos una formació específica, a partir d'una modificació de la llei orgànica del Poder Judicial. El CGPJ considera que de la mateixa manera que cal una preparació concreta per als jutjats mercantils o de menors, també es necessari tenir uns coneixements especialitzats en la violència de gènere.

Actualitzat
A l'escola judicial, el tema de la violència de gènere es tracta en un mòdul específic. Els aspirants a jutge, a més, visiten alguns centres d'assistència a dones per conèixer-ne la realitat de més a prop. També hi ha cursos de formació però els jutges els fan de manera voluntària.

El CGPJ ho vol canviar, i podria exigir-ne una formació específica. A part de conèixer-ne la llei, els titulars dels jutjats de violència de gènere hauran de tenir nocions dels aspectes relacionats amb la psicologia i els ajuts assitencials.

Denúncies falses

La presidenta de l'Observatori de Violència de Gènere, Inmaculada Montalbán, ha assegurat que "no es pot parlar amb rigor i serietat" sobre el fet que s'estiguin presentant denúncies falses fins que no hi hagi sentències que condemnin les dones per fals testimoni. "El sistema judicial està preparat per actuar si es detecta una denúncia falsa", ha afegit.

Montalbán ha plantejat la necessitat d'unificar criteris a l'hora de quantificar les víctimes mortals. A Espanya no es comptabilitzen, per exemple, les morts de les dones que s'han suïcidat a causa de les pressions dels seus maltractadors malgrat que "això és violència de gènere", ha dit la presidenta de l'Observatori de Violència de Gènere.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut