Sant Adrià de Besòs

Els veïns de Sant Adrià voten majoritàriament a favor de mantenir les Tres Xemeneies

Sant Adrià de Besòs conservarà les Tres Xemeneies d'Endesa un cop deixin de funcionar el 2010. Així ho han decidit els veïns en un referèndum popular que, després d'una setmana de votacions, s'ha tancat aquest diumenge. Un 82% de vots han estat favorables a mantenir aquest espai industrial i històric, que s'ha convertit en tota una icona del municipi. Un 9% dels adrianencs han participat en la consulta, en total 2.597 dels 28.000 habitants que té la ciutat.

Actualitzat
Sant Adrià ha dit "sí", i un "sí" rotund, amb un 82% de suport, que les xemeneies que fa 35 anys que formen part de la silueta urbana del litoral barceloní continuiïn dretes. En total, 2.135 vots a favor enfront de només 406 vots en contra. També s'han comptabilitzat 18 vots en blanc i 38 de nuls en un referèndum que el consistori ja va anunciar que tindria caràcter vinculant.

Els veïns es mostren totalment partidaris de l'ús social que poden tenir aquestes prop de 12 hectàrees de terreny. L'Ajuntament, però, haurà de buscar ara el suport de la propietària Endesa i d'algun patrocinador per fer-se càrrec del manteniment de l'espai, perquè ja ha avisat que les arques municipals no s'ho poden permetre.

Les urnes es van obrir dilluns i després de tota una setmana de votacions hi ha hagut una participació del 9,1%. El regidor de l'Àrea de Territori, Joan Callau, s'ha mostrat satisfet malgrat que només hagin votat 2.597 adrianencs dels més de 28.000 que estaven citats a les urnes, i ha atribuït la participació al fet de ser la primera consulta municipal.
Anar al contingut