Badalona

Un curtmetratge hongarès rep la Venus del Festival Filmets de Badalona

El film hongarès "Türelem" ha guanyat la Venus al millor curtmetratge, el màxim guardó del Festival Internacional de Filmets de Badalona. El jurat de la 34a edició d'aquest certamen ha hagut de triar el seu palmarès d'entre un total de 218 curtmetratges seleccionats per a la Secció Oficial. Altres guardons han estat el premi especial del jurat, que s'ha emportat la producció francesa "Berni's Doll", de Yann Jouette. En la categoria de millor film de ficció, la Venus ha estat per al curt francès "L'offre et la demande", de Frédéric Farrucci, i en la d'animació el guanyador ha estat el curt "Cândido", del portuguès Jose Pedro Cavalheiro, "Zepe".

Actualitzat
A la cerimònia de lliurament de premis celebrada al teatre Zorrilla de Badalona, la Venus per al millor film experimental s'ha atorgat al curt anglès "Yours Trully", d'Osbert Parker, i "The Italian Doctor" ha obtingut la Venus al millor documental.

Els curts espanyols "Rere les passes de Taxi Key", de Lluís Murúa, i "Machu-Picchu", de Hatem Khraiche Ruíz Zorrilla, han aconseguit la Venus al millor film d'un autor menor de 25 anys i a la millor pel·lícula sobre immigració, respectivament.

La Venus de Badalona a la millor producció catalana -patrocinada per TV3- ha recaigut a "Para Bailar Se Necesitan Dos", de Juan Pablo Osman i el curt "Iris", de Víctor Azaustre, ha estat elegit com a millor producció badalonina.
 
La Venus de Badalona per al millor actor i millor actriu se l'han emportada el francès Cyprien Fouquet, per "L'offre et la demande" i l'espanyola Melanie Olivares, per "Triángulos".

El Premi Especial Amics del Teatre Zorrilla ha estat atorgat a Steffen Groth i Chantal Hourticolon pel curtmetratge alemany "Der Aufreisser". La producció anglesa "I am Bob", de Donald Rice, ha rebut el guardó a la millor pel·lícula europea.

En les categories més tècniques, "Paseo", d'Arturo Ruíz ha rebut el Premi Technicolor pels valors cinematogràfics, mentre que el Premi Olympus a la millor fotografia l'ha aconseguit "The Wednesday's", de l'irlandès Conor Ferguson.

El guardó Amics de la Música de Badalona a la millor música original ha estat per a "Izorante", d'Alaoui Lamharzi Azlamrabe.

Els terrassencs Jordi Tomàs i Francesc Estrada han estat guardonats amb el Premi Factoria Filmets per la seva aportació al cinema.

El Premi UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya) al millor curt de la secció Manifest ha estat per a "Els Nens del Besòs", de Coni Docolomasnsky i Bàrbara Ribó.

Finalment, el Premi Filmets al millor curtmetratge emès per la XTVL ha estat per al film txec "The T-Shirt", de Hossein Martin Fazeli.
Anar al contingut