Barcelona

Condemnen a quatre anys de presó el propietari del bar de Barcelona que va superar els límits de soroll

Gabriel Alejando Fernández haurà de passar-se quatre anys a la presó perquè el 242, el bar que regentava al carrer d'Entença de Barcelona, superava els límits permesos de contaminació acústica. El soroll que feia molestava els veïns, tant, que van denunciar el propietari de l'establiment. El cas ha arribat a l'Audiència Nacional i la sentència condemna Fernández a pena de presó per un delicte contra el medi ambient, però l'absol dels nou delictes de lesions dels quals l'acusava la fiscalia, que en total, demanava quinze anys de presó.

Actualitzat
El propietari del bar haurà de pagar també una multa de 15.000 euros als afectats per la música, ja que tot i que el tribunal l'absol dels delictes de lesions, reconeix que el soroll tan fort va perjudicar els veïns durant set mesos i els va provocar dolors de cap, insomni o mal humor. 

El tribunal, però, demana al govern espanyol que concedeixi un indult de dos anys, ja que considera "notablement excessiva" la pena que s'ha d'imposar en el Codi Penal. També es valora que el condemnat no té antecedents i que ja ha adequat el local. 

El condemnat tenia llicència municipal per obrir en un horari de sis del matí a dues de la matinada de dilluns a dimecres i una hora més tard a partir de dijous. Tot i això, i desprès de les denúncies d'una trentena de veïns, la Guàrdia Urbana va comprovar que es feia una activitat il·legal de discoteca, amb pista de ball i altaveus sense cap tipus de limitador de soroll.

El districte de l'Eixample va ordenar el tancament del local l'abril de 2007 i es va precintar el 7 de juny de 2007. Després, se'n va treure el precinte perquè el propietari va posar un limitador de so. L'abril passat el districte de l'Eixample va iniciar una sanció contra l'empresa del condemnat i l'establiment va estar precintat entre el març i l'abril. El condemnat finalment va adequar-ne les instal·lacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut