Barcelona

Els manifestants del Pla Bolonya ocupen el Rectorat de la UB després d'una càrrega policial

Unes 4.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació contra el Pla de Bolonya que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona. La marxa ha acabat amb els ànims caldejats. La protesta ha arrencat de la plaça de la Universitat i s'ha dirigit sense incidents fins a la plaça de Catalunya. Uns quants manifestants han intentat trencar el cordó policial per dirigir-se Rambla avall. Per evitar-ho, els Mossos d'Esquadra han carregat contra ells. El resultat ha estat diversos estudiants i un fotògraf de premsa contusionats. Després, centenars d'estudiants s'han dirigit a l'edifici de la Universitat de Barcelona i n'han ocupat, de manera indefinida, el vestíbul.

Actualitzat
Els estudiants han entrat en massa al vestíbul de l'edifici, situat a la plaça de la Universitat, i han intentat entrar al vicerectorat d'estudiants enderrocant la porta. Després de fer una assemblea, els estudiants han decidit ocupar de manera indefinida el vestíbul i algunes zones del rectorat, i han exigit parlar amb responsables de la universitat. S'han reunit amb la comissionada d'Universitats, amb el president de l'Associació d'Universitats Catalanes i amb el rector en funcions de la Universitat de Barcelona. Els n'han traslladat les reivindicacions i han acordat mantenir oberta la porta del diàleg, però no han concretat res.

Els estudiants han emprès aquestes accions en protesta contra el Pla Bolonya. Consideren que la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior representa una mercantilització dels estudis.

Els universitaris contraris al Pla Bolonya opinen que ha estat un procés imposat de forma autoritària en el qual no han pogut participar. Per això demanen que es paralitzi tot el procés i que es redefineixi el model universitari públic però a partir del diàleg. Demanen una universitat pública i de qualitat i que, sobretot, no acabi a mans d'empreses privades.

La manifestació d'aquest dijous a Barcelona, que s'ha repetit també a deu ciutats catalanes més, tanca, almenys de moment, una setmana de protestes amb vagues i tancades en nombroses facultats de les universitats públiques.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut