Barcelona

Jiménez Losantos, condemnat a indemnitzar ERC amb 60.000 euros

Un jutjat de Barcelona ha condemnat el polèmic locutor de la COPE Federico Jiménez Losantos a indemnitzar amb 60.000 euros ERC. El condemna per "intromissió il·legítima en l'honor" per un article d'opinió que va escriure a "El Mundo", on titllava els militants d'ERC de terroristes i afirmava que a la seu republicana hi podia haver armes.

Actualitzat
El jutjat també obliga a publicar la sentència al diari "El Mundo", on Jiménez Losantos va escriure el novembre del 2007 l'article "Requisa d'armes", que va motivar que ERC presentés la demanda. L'article del locutor de la COPE titllava de "proterroristes" els militants d'ERC i deia que a la seva seu hi podria haver armes, després de la detenció de dos militants de les JERC per enviar al president de Ciutadans de Catalunya, Albert Rivera, una fotografia seva amb un tret al front.

El jutge afirma que el contingut de l'article "excedeix a totes llums de la crítica política i no poden ser enquadrades en recursos retòrics com la hipèrbole o la ironia". El jutge creu que l'article de Losantos té "un marcat caràcter ofensiu".

No és el primer cop que el locutor de la COPE és condemnat pels seus comentaris ofensius. També va ser condemnat per injúries greus contra l'alcalde de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón a més d'haver d'indemnitzar l'exdirector del diari "ABC" José Antonio Zarzalejos amb 100.000 euros per insultar-lo al seu programa de ràdio.
Anar al contingut