Reims

El socialistes francesos obren el seu congrés en plena lluita fratricida pel lideratge

El Partit Socialista francès ha començat aquest divendres el seu 75è congrés en un clima de fortes divisions i enfrontaments interns. A hores d'ara, domina la confusió sobre quines candidatures es presentaran a l'elecció dels militants per dotar el partit d'un nou lideratge i una nova estratègia política. L'excandidata presidencial Ségolène Royal arriba a la cita amb el suport majoritari de la militància però s'enfronta a les maniobres de la cúpula i dels pesos pesants del partit per apartar-la de la direcció.

Actualitzat
Els principals rivals de Ségolène Royal s'han reunit poc abans de l'obertura del 75è Congrés del Partit Socialista francès, que ha començat aquest divendres al vespre a Reims, per intentar fer un front comú que eviti que l'excandidata presidencial aconsegueixi el lideratge de la formació.

Ségolène Royal, que és la candidata que va obtenir més vots dels militants a les primàries del passat 6 de novembre per substituir el seu excompany François Hollande al capdavant del partit, s'ha convertit en el principal objectiu a batre per part dels altres candidats i de l'actual cúpula directiva.

Ségolène Royal, que defensa una política d'obertura al centre amanida amb alguns ingredients del discurs tradicional de l'esquerra, ha ofert a la seva principal rival, l'exministra de Treball Martine Aubry, la formació d'una candidatura de síntesi, però Aubry l'ha rebutjada. Els altres rivals de Royal són l'alcalde de París, Bertrand Delanoë, i Benoît Hamon, que representa l'ala esquerra del partit.
Anar al contingut