Barcelona

El CAC detecta un micròfon il·legal a la sala on es va decidir la polèmica concessió de llicències de ràdio

El CAC va detectar el passat dia 7 un micròfon il·legal amagat a la sala on s'havia de reunir el ple del consell per decidir l'última i polèmica concessió de llicències de ràdio. El micròfon estava preparat per fer gravacions des d'un receptor a l'exterior quan el van localitzar els serveis de seguretat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, segons han informat fonts pròximes al cas. El mateix CAC ha confirmat a TV3 la presència de l'aparell d'escoltes i ho ha denunciat a la fiscalia i als Mossos d'Esquadra, que investiguen l'origen del micròfon. A més, aquest matí, la façana de la seu s'ha llevat amb l'impacte de diverses llambordes d'origen desconegut.

Actualitzat
La sala on es va trobar l'aparell acull les sessions plenàries del consell i s'utilitza també per fer les rodes de premsa i els actes públics. El president del CAC informarà formalment d'aquest fet els grups parlamentaris, durant la compareixença que té prevista dimecres al Parlament.

Atac amb llambordes

El mateix dia que TV3 ha pogut saber de l'existència de les escoltes al CAC, la façana de l'edifici del Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha aparegut aquest divendres al matí amb diversos impactes de llamborda. Segons ha explicat el portaveu del CAC, un panell de vidre de la façana ha patit fins a cinc cops i ha acabat esquerdat. No hi ha cap ferit ja que l'edifici està tancat i buit durant la nit. El consell ja ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Ningú ha reivindicat l'atac i a la façana no hi havia cap pintada que pogués donar alguna pista sobre l'autoria dels fets.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya és un ens independent que regula el mercat comunicatiu català.
Anar al contingut