Roma

Itàlia autoritza la mort d'una dona, en coma des de fa 16 anys

La justícia italiana ha autoritzat la mort d'una dona que està en coma des de fa 16 anys. El Tribunal Suprem italià ha decidit que es pot suprimir l'alimentació i la hidratació assistida que manté amb vida Eluana Englaro, una dona de 37 anys que es troba en estat de coma irreversible des que l'any 1992 va tenir un accident de trànsit que la va deixar en estat vegetatiu. Amb aquesta sentència històrica, que permet per primera vegada a Itàlia concedir la mort a una persona amb coma irreversible, s'acaba la llarga batalla judicial del pare d'Eluana, que, a més, s'ha hagut d'enfrontar amb l'oposició del Vaticà.

Actualitzat
La sentència del Tribunal Suprem italià suposa la fi d'onze anys de batalla judicial, però no de la lluita que manté el pare de la dona. Eluana està ingressada en una clínica religiosa a prop de Milà, i es fa difícil pensar que les monges s'avinguin a desconnectar-la de les sondes que la mantenen amb vida.

A més, el govern de la regió de la Llombardia ja ha advertit que cap hospital públic està autoritzat a desconnectar la sonda que alimenta la malalta.
Anar al contingut