Sant Joan Despí

Duran insisteix en la sociovergència abans de la seva reunió amb Montilla

Aquesta tarda es reuneixen a la seu d'Unió Democràtica, el líder d'aquesta formació, Josep Antoni Duran i Lleida, i el primer secretari dels socialistes catalans i president de la Generalitat, José Montilla, una trobada que no ha agradat gens a Convergència Democràtica. En declaracions a "Els matins" de TV3, Duran i Lleida ha desmentit que ningú a CDC estigui "nerviós" amb la trobada amb Montilla, però ha tornat a insistir que la sociovergència segueix sent la millor opció per governar el país. El líder d'Unió també ha avançat que es podrien posar d'acord amb el PSC sobre què fer si surt una sentència contrària a l'Estatut

Actualitzat
Duran i Lleida s'ha reafirmat en la seva idea que "al país li hagués anat millor i li aniria millor un govern sociovergent". El líder d'Unió ha defensat que aquesta hauria estat la millor opció de govern per a Catalunya però que els socialistes no la van acceptar i ha matisat que ara "per explorar possibles pactes electorals caldrà esperar a les pròximes eleccions".

La sentència de l'Estatut

El president del comitè de govern d'UDC ha avançat que durant la reunió es podrien posar d'acord sobre què fer si surt una sentència contrària a l'Estatut. Duran ha dit que els partits catalans "hem d'anar plegats" en aquest sentit i que "no s'ha de prendre una decisió abans que ho tombin". Duran ha declarat que "entre PSC i UDC hi pot haver una posició comuna sobre què cal fer si retallen l'Estatut".

Josep Antoni Duran i Lleida ho ha dit en l'entrevista al programa "Els matins" de TV3, hores abans de rebre aquesta tarda una delegació del PSC encapçalada pel primer secretari de la formació, Jose Montilla. El líder d'Unió ha insistit que es tracta d'una reunió entre dos partits per aprofundir en qüestions com la posició davant una possible retallada de l'Estatut, la llei de l'ensenyament o la llei de culte. 

El líder d'Unió ha negat que la reunió sigui una "entremaliadura" tant d'ell com de Montilla, segons li ha suggerit Josep Cuní i ha dit que no ha parlat "amb ningú de CDC que estigui nerviós amb la trobada". Alhora ha insistit que Unió és un partit major d'edat que no necessita que li donin consells del tipus "no et deixis enredar". "Amb l'actual situació del país, està bé que parlem entre tots els partits", ha conclòs.

Pel que fa al rebuig als pressupostos, Duran ha insistit que "pressupostos i finançament són relacionables 'per se'" i s'ha refermat en el seu vot en contra dels comptes de Zapatero per al 2009 si no hi ha acord sobre la reforma del finançament.
"Si ERC i ICV són coherents el veto als pressupostos es farà efectiu al Senat", ha conclòs.

Duran ha volgut emmarcar dins la normalitat la seva trobada amb Montilla i s'ha acomiadat de l'entrevista permetent-se bromejar sobre la temperatura del plató, que li va jugar una mala passada l'últim cop que va coincidir amb Cuní. "Avui fa més fred a fora que aquí. Que no vol dir que aquí no en faci", s'ha acomiadat.
Anar al contingut