Berlín

L'economia alemanya entra en recessió després de patir el segon retrocés trimestral consecutiu

El PIB alemany ha retrocedit per segon trimestre consecutiu. Pels economistes, es pot parlar tècnicament de recessió quan s'arriba a aquest punt. El PIB alemany ha caigut un 0,5% en el tercer trimestre del 2008 respecte al segon, quan va baixar un 0,4%. D'aquesta manera, l'economia alemanya ha registrat la segona baixada consecutiva de l'any. En aquest cas, la baixada del PIB alemany ha tingut la seva causa en el descens de les exportacions i la reducció de la demanda interna en un context de crisi econòmica global.

Actualitzat
Considerada com signe de recessió, segons la valoració dels economistes, que usen aquest terme quan el retrocès econòmic es produeix en dos trimestres consecutius, la baixada del PIB alemany ha tingut el seu origen en el descens de les exportacions i la reducció de la demanda interna.

La Oficina Federal d'Estadística ha subratllat que les exportacions, el principal motor de l'economia alemanya, van patir un descens apreciable en els mesos d'estiu i, com les importacions van registrar de forma simultània una alça significativa, les vendes a l'estranger no van compensar prou aquest creixement.

Malgrat tot, els experts de Wiesbaden han registrat alguns impulsos positius rellevants, com un ascen lleuger del consum públic i privat, mentre que les empreses han aprofitat per emmagatzemar matèria prima i material.
Anar al contingut