Madrid

El govern espanyol preveu revisar a la baixa les previsions de creixement per al 2009

Coincidint amb la publicació de les dades de la inflació de l'octubre, el secretari d'estat d'Economia del govern espanyol, David Vegara, ha avançat que l'executiu preveu revisar "amb riscos a la baixa" la previsió de creixement del PIB el 2009. Vegara, que ha valorat positivament la tercera baixada consecutiva de la inflació, ha considerat raonable que l'economia decreixi un 0,2% el tercer trimestre de l'any. Com a dada positiva, ha avançat que l'IPC tancarà l'any per sota del 3%.

Actualitzat
David Vegara, secretari d'estat d'Economia espanyol, ha comparegut en roda de premsa per valorar les dades de la inflació del mes passat i ha aprofitat per donar a entendre que l'atur farà revisar a la baixa les previsions de creixement per a l'any que ve. Vegara ha afirmat que "lògicament, en un entorn econòmic tan canviant i no per millorar", a finals de desembre es farà una revisió "amb riscos a la baixa" de la previsió, que actualment és de l'1%.

Pel que fa a la previsió del tercer trimestre de l'any, que es farà pública divendres, Vegara ha assegurat que "raonablement és esperable que se situï en els nivells" que havia avançat el Banc d'Espanya, és a dir, una caiguda del 0,2%. "Hem vist alguna vegada alguna diferència d'una dècima", ha dit, en referència a la dada del Banc d'Espanya i a la de l'Institut Nacional d'Estadística, "però no és habitual", ha afegit.

Sobre la possibilitat d'un IPC per sota del 3% a finals d'any, Vegara troba que "és ben probable que passi". "Es donen totes les circumstàncies perquè es tanqui l'any amb aquests nivells, amb el permís del petroli", ha asseverat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut