Barcelona

Nissan presenta oficialment un ERO que afecta 1.288 treballadors

Nissan ha presentat oficialment un expedient de regulació d'ocupació que afectarà gairebé 1.300 treballadors, menys dels que es preveien inicialment. Tot i això, l'empresa automobilística pretén presentar-ne un altre el setembre de l'any que ve i n'afectaria 400 més. Si aquest segon ERO es fes realitat, sí que es complirien, doncs, les previsions de despatxar, en total, prop de 1.700 treballadors. Coincidint amb això, els treballadors han tornat a les mobilitzacions i han tornat a tallar la Ronda Litoral matí i tarda.

Actualitzat
Nissan acomiadarà treballadors en dues fases. El primer expedient de regulació d'ocupació l'ha presentat aquest dilluns a la tarda i preveu l'acomiadament de 1.288 persones. El segon el presentarà a mitjans del 2009 per fer-lo efectiu al setembre. En aquest cas, els treballadors afectats seran 392. Així doncs, en total seran els ja anunciats 1.680 treballadors els que perdran la feina. Segons ha explicat el secretari general de CCOO a Nissan de la Zona Franca, Raül López, ja els constava que l'empresa tenia la intenció de portar a terme els acomiadaments en dues fases.

Mitjançant un comunicat, Nissan ha afirmat que la companyia "s'ha d'assegurar la competitivitat per arribar al 2010 en la millor posició possible per optar a l'adjudicació de nous models. Amb aquest objectiu, la companyia ha de prendre la difícil decisió de reduir en 1.680 el nombre de posicions de la seva planta de Barcelona des d'ara i fins al setembre de 2009".

Intensificació de les mobilitzacions

En vista de tot plegat, el comitè d'empresa pensa intensificar les mobilitzacions, amb talls a les rondes i una altra manifestació dimecres a la tarda que acabarà davant de les portes del Parlament de Catalunya. Aquest dimarts la plantilla es concentrarà al matí i a la tarda a les portes de la fàbrica de Zona Franca i es desplaçarà per tallar la Ronda Litoral, tal com va fer la setmana passada.
Anar al contingut