Pequín

Hereu inaugura a Xangai el primer consolat de mar de Barcelona des de l'època medieval

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat a Xangai el primer consolat de mar de Barcelona des de l'època medieval, amb la intenció de promocionar la ciutat a la Xina. Es tracta de "donar a conèixer Barcelona com a porta d'Europa" i com a pont per a l'Amèrica Llatina, ha dit Hereu. L'Ajuntament i la Cambra de Comerç encapçalen una delegació empresarial que busca incrementar les relacions comercials. I és que, de les inversions estrangeres, només un 1% provenen de la Xina.

Actualitzat
Consolidar el prestigi de la capital catalana i identificar projectes que potenciïn el negoci de la ciutat són dos dels principals objectius del primer consolat de mar que impulsa l'Ajuntament de Barcelona. La ciutat xinesa de Xangai, que està agermanada amb la capital catalana, és l'escollida per acollir aquesta institució, que té els orígens al segle XI.

El viatge que han emprès l'Ajuntament i la Cambra de Comerç comença a Xangai i continuarà a Canton i Qingtian, d'on procedeixen la majoria de xinesos que viuen a Barcelona, i acabarà dijous que ve a Hong Kong. Amb l'alcalde hi viatgen el vicepresident de la Cambra, Josep Manuel Basáñez; el president de l'Autoritat Portuària, Jordi Valls, i el director general de Turisme, Pere Duran.

A més, l'Ajuntament també hi serà representat pel tercer tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes; el president de la Comissió Econòmica de l'àrea de Promoció Econòmica, Jordi Portabella, i el delegat de Presidència i Relacions Institucionals, Ignasi Cardelús. Els acompanyen uns quaranta d'empresaris de diversos sectors, alguns dels quals són xinesos establerts a Barcelona.

La Xina, país que viu un fort desenvolupament, ocupa la quarta posició en inversió directa estrangera a Catalunya, després d'Alemanya, Itàlia i França i, a més, Catalunya és capdavantera en inversions de les comunitats autònomes al país asiàtic. De fet, el 76% de les inversions de l'estat a la Xina provenen de Catalunya.
Anar al contingut