Barcelona

Montilla demana als sindicats i treballadors que siguin flexibles a l'hora de negociar amb les empreses

Prudència i flexibilitat, és la recepta del president de la Generalitat, José Montilla, davant la inestabilitat del mercat laboral. El mateix dia que es confirmava la presentació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Nissan i que els treballadors de dues papereres es manifestaven a Girona, Montilla ha demanat a sindicats i a treballadors que siguin flexibles a l'hora de negociar amb les empreses. El president de la Generalitat avisa que és difícil invertir en mercats laborals conflictius i que una situació inestable pot acabar perjudicant els treballadors perquè pot degenerar en més deslocalitzacions. Tot i això, Montilla es compromet a ser exigent amb les empreses que presentin un ERO.

Actualitzat
El president de la Generalitat alerta sobre una possible situació de conflicte laboral permanent. Montilla entén que Catalunya viu un moment delicat amb la crisi econòmica, però demana prudència als treballadors i flexibilitat als sindicats a l'hora de negociar. El polític català entén que actuar de forma inconscient i bel·ligerant davant dels ERO de les empreses pot ser contraproduent per als treballadors mateix perquè pot derivar en un increment de les deslocalitzacions. En aquest sentit, el president de la Generalitat apunta que els llocs de treball per a tota la vida ja comencen a ser història.

Montilla ha explicat en una població de tradició obrera com Cornellà que és difícil que algú inverteixi en "societats i països poc dinàmics i flexibles" i també en "mercats laborals conflictius", i ha assegurat que s'ha de procurar que Catalunya sigui un lloc on valgui la pena invertir, treballar i viure. Per això demana als treballadors que siguin exigents, però flexibles en les negociacions. De fet, el president de la Generalitat ha promès que el seu govern utilitzarà la mateixa formula i negociarà amb les empreses, però serà exigent a l'hora de comprovar els expedients de regulació.

Montilla ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració del 30è aniversari de la Federació del PSC del Baix Llobregat. Les seves paraules han coincidit amb la confirmació que Nissan presentarà la setmana que ve un ERO que preveu gairebé 1.700 acomiadaments. El mateix dia també hi va haver manifestacions per l'expedient de Torraspapel, a Girona, que afecta 200 treballadors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut