Sarrià de Ter

Més de 400 treballadors de Torraspapel i Aconda es manifesten per l'ERO i el concurs de creditors

Més de 400 treballadors de l'empresa paperera Torraspapel de Sarrià de Ter i de la companyia Aconda, de Flaçà, s'han manifestat aquest divendres per les seves situacions laborals. Les protestes, que sortien de llocs diferents, han coincidit a la delegació del govern a Girona. L'empresa paperera Torraspapel vol fer fora 204 persones, la qual cosa representa dues terceres parts de la plantilla. Mentrestant, l'empresa Aconda té problemes de liquiditat i ha presentat un concurs de creditors.

Actualitzat
Uns 150 treballadors de Torraspapel han anat a peu des de la factoria fins a la delegació del govern a Girona per protestar contra l'ERO de la companyia i han tallat l'N-II. Segons el president del comitè d'empresa, els acomiadaments són una estratègia especulativa, ja que segons diu, l'empresa negociava des del juny la requalificació dels terrenys per convertir-los en zona habitada.

Els empleats de la paperera han coincidit a la delegació del govern amb els empleats d'Aconda, que han arribat en tren. Ho han fet per demanar a la Generalitat que s'impliqui per garantir l'activitat de l'empresa que té ara problemes de liquiditat.

El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, s'ha solidaritzat amb els treballadors de les dues companyies i ha afegit que la Generalitat està estudiant com fer que Aconda sigui viable a llarg termini.

La manifestació dels treballadors de Torraspapel és la segona en dos dies. Aquest dijous els empleats ja van sortir al carrer i van tallar els accessos a la factoria. El comitè d'empresa s'oposa obertament a l'amenaça de presentació d'un expedient de regulació perquè diuen que la planta genera beneficis. El plans del grup Torras també passen per tancar les plantes d'Algesires i Amorebieta i acomiadar 400 treballadors dels 3.000 que té a Espanya.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut