Barcelona

Carod-Rovira nega nepotisme per nomenar el seu germà delegat del govern a París

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha negat que nomenés el seu germà Apel·les delegat del govern a França pel fet de ser un familiar. Davant les dures acusacions de CiU i Ciutadans, Carod-Rovira ha justificat el nomenament afirmant que el seu germà té el currículum idoni per al càrrec i ha assegurat que des que està al capdavant de la delegació, la relació entre Catalunya i França "és més fluïda que mai". El vicepresident de la Generalitat ho ha dit durant la seva compareixença a la comissió d'Acció Exterior i de la Unió Europea del Parlament de Catalunya.

Actualitzat
CiU i Ciutadans han estat molt crítics amb el nomenament d'Apel·les Carod-Rovira com a delegat del govern a França i així ho han transmès al seu germà, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira.

El diputat de CiU Carles Pellicer considera que Apel·les Carod-Rovira "no té un currículum que avali" la seva trajectòria internacional. "No hi veiem el perfil d'ambaixador que ha de tenir un representant de la Generalitat a París", ha afegit. En aquest sentit ha reclamat al vicepresident que "quan governi ho faci en sentit d'Estat i no hi posi la família pel mig".

De la seva banda, el diputat de Ciutadans José Domingo ha assegurat que "estem davant d'un cas de nepotisme, ja que es prima la condició de familiar per efectuar un nomenament" i ha afegit que "el millor que es pot fer no és cessar Apel·les Carod-Rovira, sinó acabar amb les delegacions de la Generalitat".

Josep-Lluís Carod-Rovira ha defensat el nomenament del seu germà. Davant les acusacions de nepotisme, Carod-Rovira ha respost que "no", que el currículum d'Apel·les és l'idoni per al càrrec ja que, segons ha dit, coneix àmpliament la legalitat i el dret francès i internacional i l'estructura departamental del govern.

En aquest context, el vicepresident del govern ha assegurat que les relacions entre Catalunya i França "s'han incrementat positivament" des de la presència d'un delegat a París.
Anar al contingut