Barcelona

Montilla reitera que Zapatero s'ha compromès a accelerar les negociacions pel finançament

L'endemà de la reunió no anunciada entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del govern espanyol, José Rodríguez Zapatero, el cap de l'executiu català n'ha parlat i ha assegurat, en una visita al saló Barcelona Meeting Point, que Zapatero es va comprometre que, a partir d'ara, les negociacions aniran a un ritme més ràpid. El cap de l'executiu català ha explicat que, en la reunió, que ha qualificat d'"improvisada", també van tractar la crisi econòmica.

Actualitzat
José Montilla ha remarcat que l'acord que va assolir aquest dimecres amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és bàsic, però que no abasta el contingut del futur model i espera ara que es noti que les negociacions agafen un nou impuls. Montilla, de fet, ha explicat que el president espanyol li va assegurar que donaria les instruccions a l'equip econòmic del seu executiu "perquè s'accelerin els contactes, les converses" per tal que s'aconsegueixi l'acord en el termini marcat.

Malgrat que els partits de l'oposició recelen de l'acord, Montilla s'ha mostrat convençut que es complirà i ha ressaltat la importància que sigui un pacte "satisfactori" que permeti "obtenir més recursos per atendre les polítiques socials, les polítiques per activar l'economia i per pal·liar la destrucció de llocs de treball".

Sobre el fet que no es tingués coneixement previ de la reunió, el president català ha assegurat que va ser "improvisada" i que es va muntar "sobre la marxa", ja que el dia anterior es va suspendre un acte al qual Zapatero tenia previst assistir.

Montilla ha afegit que, a banda del finançament, també van parlar de la crisi econòmica i de l'elecció de Barcelona com a seu de la Unió pel Mediterrani.

També aquest matí, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha ressaltat que el termini prové de la màxima autoritat del govern estatal i que, per tant, "no puc fer sinó celebrar-ho", perquè a més, ha afegit, "ratifiquen exactament el que nosaltres hem sostingut". Es per això que es va decidir aprofitar el forat a l'agenda del president espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut