Brussel·les

Solbes dubta de Brussel·les quan diu que l'atur a Espanya arribarà al 15% l'any 2010

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, posa en dubte les previsions de la Comissió Europea que diuen que l'any 2010 Espanya tindrà un atur de més del 15%. Des de Brussel·les, on assisteix a la reunió de l'Eurogrup, Solbes ha dit que la Comissió no ha tingut en compte alguns elements com la baixada del petroli o dels tipus d'interès, uns elements que permeten "ser una mica més optimistes". En tot cas, ha afegit, les previsions de Brussel·les són "un punt de referència que cal tenir en consideració".

Actualitzat
Per Solbes, parlar de quin serà l'atur l'any 2010 requereix un exercici "de molta imaginació". El vicepresident econòmic ha explicat que la situació actual és massa canviant per aventurar-se a dir que passarà d'aquí a més d'un any. El cas, ha afirmat, és que hi ha massa factors que poden influir en l'evolució de l'ocupació, alguns dels quals, ha afegit, de forma molt significativa. És per això que ha apostat per pensar més en el 2009, que en el 2010.

Solbes tampoc ha estat d'acord amb les previsions que la Comissió Europea ha fet pel sector de l'habitatge a l'estat espanyol. Segons Brussel·les, el sector s'ajustarà el 9,5% aquest any, el 18% l'any que ve i el 10% l'any 2010. El vicepresident econòmic s'ha mostrat convençut que "una part molt important de l'ajustament del sector de l'habitatge a Espanya es farà aquest any", tot i que no ha descartat que la crisi immobiliària continuï el 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut