Barcelona

La Generalitat retira el concert econòmic a una vintena d'escoles

La Generalitat ha retirat el concert econòmic de forma parcial a gairebé una vintena d'escoles catalanes. Aquests centres en algunes aules no arribaven al nombre d'alumnes matriculats que es demanen per tenir una aula concertada. Tot i això, continuen rebent subvencions per altres aules on els alumnes sí que són suficients. La majoria de centres educatius als quals s'ha retirat el concert són de Barcelona.

Actualitzat
Les condicions actuals exigeixen un mínim de 20 alumnes a primària per obtenir el concert. A secundària el llindar mínim és de 25 infants, i al batxillerat, d'uns 30. Els centres als quals se'ls ha retirat el concert són Xaloc, La Salle -de Gràcia i de Mollerussa-, Mare de Déu de l'Acadèmia, López Vicuña, IPSE, Arco, Escola Pia, Sant Domènec Savio, Mare de Déu de l'Assumpció, Sagrada Família, l'Estel, Joan XXIII, l'Horitzó, Pineda, Mare de Déu de la Serra, el Pinar de Nuestra Señora i Mireia.

Els centres als quals se'ls ha retirat de forma parcial el concert econòmic no complien aquestes xifres. La mesura, però, ja ha estat criticada per l'escola concertada. La Plataforma pel Dret a Escollir assegura que l'escola concertada té un important paper i que l'escola pública està desbordada.

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha ampliat, però, vuit concerts educatius en set escoles, la majoria a primària. En l'actualitat, a Catalunya hi ha més de 1.300 centres concertats i privats.
Anar al contingut