Barcelona

Un joc de taula recrea l'assalt borbònic a Barcelona l'11 de setembre del 1714

Qui vulgui pot canviar la història de Catalunya, si més no en la ficció. Només ha d'aconseguir el joc "11 de setembre del 1714" i vèncer les tropes borbòniques abans de la capitulació de la ciutat de Barcelona. L'empresa CATImperium i el Grup Didàctica i Patrimoni (DidPatri) han creat un joc de taula de simulació i estratègia que evoca la batalla entre les tropes borbòniques i els defensors catalans. Sobre el tauler es pot canviar el rumb de la història de la guerra de Successió resistint a l'últim assalt i vencent les tropes borbòniques.

Actualitzat
L'Onze de Setembre del 1714, data de la derrota catalana que es commemora per la Diada de Catalunya, ja té un joc de taula. Es tracta d'una simulació històrica que evoca la jornada en què les tropes francoespanyoles van sotmetre Barcelona a un brutal setge, que va acabar convertint-se en una de les pitjors derrotes per a la cultura i la llengua catalanes. El joc convida a canviar el rumb de la nostra història.

El joc, del Grup Didàctica i Patrimoni (DidPatri) i l'empresa CATImperium, segueix la línia habitual en altres països quant a la recreació de grans fets històrics. El joc està format per un tauler base que representa fidelment la zona del barri de la Ribera de la Barcelona de principis del segle XVIII, i inclou més de 200 fitxes, daus i el llibre d'instruccions, on s'hi poden trobat comentaris històrics sobre la batalla.

"11 de setembre de 1714" té una dificultat mitjana i una durada d'entre dues i tres hores. Representa acuradament totes les unitats de companyia dels dos exèrcits, així com els comandants que van dirigir la batalla, Rafel Casanova i Antoni Villarroel, pel bàndol català, i el duc de Berwick, líder de les tropes borbòniques.

Aquest nou joc, editat per CATimperium al preu de 57 euros, ha estat elaborat per aquest grup de recerca de la UB, que garanteix la qualitat i el rigor dels detalls històrics de la derrota de l'Onze de Setembre. L'objectiu és fer-ne una mostra de normalització que acosti la història de manera lúdica i instructiva tant als aficionats als jocs de taula com al gran públic.
Anar al contingut