Kinshasa

L'ONU tem una nova catàstrofe humanitària a la República Democràtica del Congo

La Unió Africana ha condemnat l'ofensiva dels rebels que lluiten a la regió del Kivu Nord, a l'est de la República Democràtica del Congo. Tot i que es manté la treva unilateral del líder tutsi Laurent Nkunda, l'ONU denuncia que la situació pot esdevenir en breu una catàstrofe humanitària. En aquests moments prop de 50.000 persones estan refugiades en diversos campaments de l'ACNUR.

Actualitzat
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, s'ha sumat a les crides de la comunitat internacional perquè el líder rebel congolès, Laurent Nkunda, respecti l'alto el foc a la regió del Kivu Nord, a l'est del país. En una compareixença que ha fet a Nova Delhi, a l'Índia, Ban Ki-moon ha demanat als insurgents que apostin per la via del diàleg amb el govern de la República Democràtica del Congo i evitin una extensió del conflicte que ha provocat ja prop de 50.000 desplaçats interns en aquella zona.

Laurent Nkunda, exgeneral de l'exèrcit del Congo i d'ètnia tutsi, respon que la seva lluita pretén evitar una nova repressió contra aquesta comunitat per part dels hutus. El líder rebel, que compta amb un exèrcit irregular que algunes fonts xifren en més de 6.000 soldats, va amenaçar aquest dijous amb ocupar la ciutat de Goma, capital del Kivu Nord, si les forces de l'ONU que hi ha desplegades no garanteixen la treva i la protecció de la població civil. La UE s'està plantejant la possibilitat d'enviar-hi un contingent de pau d'entre 2.000 i 3.000 efectius.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut