Els menors de 12 anys podran viatjar gratis en els transports públics de Barcelona

Els infants de fins a 12 anys podran viatjar en un futur amb una targeta pròpia per als transports públics de l'àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta de la T-Infant i la principal característica és que serà totalment gratuïta. Així ho ha aprovat aquest divendres el ple de l'Ajuntament de Barcelona, que també té previst revisar les actuals tarifes per a joves i famílies. L'Autoritat del Transport Metropolità deixarà d'ingressar 13 milions d'euros quan la T-Infant entri en vigor, previsiblement a mitjans de l'any que ve. El consistori, a més, llançarà una campanya per promoure la utilització del transport públic entre els nens i les seves famílies en els seus desplaçaments als centres escolars.

Actualitzat
El govern municipal, que formen PSC i ICV-EUiA, i la resta de formacions -ERC, PP, CiU- han arribat a aquest acord després de les negociacions a partir d'una proposició que va presentar CiU al Ple en què defensava que es creés la T-Infant. La declaració final s'amplia i incorpora estudiar què fer amb les actuals T-Joves, que és trimestral, i la T-Familiar, que permet 70 desplaçaments integrats en 30 dies.

Barcelona demana, a més, que no sigui una iniciativa aïllada per a Barcelona sinó que es faci també a l'àrea metropolitana en el marc del Contracte Programa 2009-12 que s'ha començat a negociar. A més de Barcelona, integren aquesta àrea Badalona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

CiU ha recordat que la T-Infant pot suposar un benefici per a l'economia de les famílies, i que té avantatges pedagògics, de foment del transport i mediambientals.
Anar al contingut