Pamplona

Detinguts quatre presumptes membres d'ETA a Pamplona i València

Nou cop policial a ETA. Aquesta matinada s'han detingut quatre suposats membres de l'organització terrorista en una operació policial a Pamplona i València, que continua oberta. Tres dels presumptes terroristes s'han detingut a Pamplona, i el quart, una dona, a València. Tots ells formarien part d'un nou "comando Nafarroa" d'ETA. Entre els arrestats hi ha un antic membre d'un altre escamot desarticulat al 2002. Es tracta d'Aurken Sola Campillo. La resta de detinguts són membres "legals" de l'organització, és a dir, no fitxats. La policia els hi ha intervingut armes, explosius i informació sobre possibles objectius.

Actualitzat
La policia ha desarticulat un comando d'ETA de recent creació. Es tracta del Nafarroa, que tindria com a objectiu atemptar. L'operació policial ha detingut quatre persones, una de les quals ja havia estat detinguda per la policia. Aurken Sola Campillo va ser condemnat el 2005 per l'Audiència Nacional a un any i tres mesos de presó per temptaviva de col·laboració amb banda armada. Sola Campillo, que ha estat detingut a Pamplona, va ser membre del desarticulat "comando Urbasa" i s'encarregava d'obtenir informació per fitxar objectius d'ETA.

També a Pamplona s'han arrestat dos suposats membres més no fitxats, o sigui dels anomenats "legals", de la banda terrorista. Segons Moviment pro Amnistia es tracta de Xabier Rey, detingut al casc antic de la ciutat, i Sergio Boado, arrestat a Añorbe. La tercera detenció s'ha fet a València, on es trobava circumstancialment la tercera detinguda, Araintz Amatriain, que tampoc estava fitxada per la policia.

Escorcolls i confiscacions


La policia espanyola ha escorcollat diversos pisos i locals tant a Pamplona com a València. En concret, la policia ha registrat els domicilis d'Amatriain i Rey, el dels pares d'aquest últim, el de Boado i el domicili familiar de Sola.

Els agents els hi han intervingut armes, explosius, informació de possibles objectius, ordinadors i material informàtic.

Dificultats per reclutar

La detenció d'Aurken Sola Campillo confirmaria les tesis que ETA té dificultats per reclutar nous membres que estiguessin desvinculats de l'activitat terrorista. Per això s'hauria vist obligat a recórrer a un col·laborador ja conegut per la policia. Aquesta dificultat ja va quedar de manifest durant la desarticulació del "comando Biscaia" el passat mes de juliol, quan es va trobar una carta del cap del grup, Arkaitz Goikoetxea, a un dels "legals", Aitor Cotano, en què afirmava: "Busco tota mena de persones, gent 'cremada', neta... és igual, hi ha feina per a tothom."

Els investigadors també descarten la presència a Navarra d'un alliberat d'ETA enviat per l'organització terrorista des de França per dirigir l'estructura de "legals", tal com va passar amb el "comando Biscaia", desarticulat al juliol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut