Pamplona

UPN suspèn dos militants que estaven d'acord amb el PP en la votació dels pressupostos

Les relacions entre el PP i Unió del Poble Navarrès (UPN) empitjoren per moments. Sembla que els navarresos estan decidits a partir peres amb els populars i remarcar quin és el seu posicionament. L'executiva ha anunciat que suspèn el diputat Santiago Cervera i l'exdiputat i afiliat Jaime Ignacio Del Burgo. Van criticar la decisió del partit d'abstenir-se en la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat. Cervera va anar més lluny i va desobeir la disciplina de partit per votar en contra dels pressupostos generals de l'estat, al costat del PP.

Actualitzat
Hores abans d'aquest anunci, la secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, havia instat l'executiva d'UPN a no expedientar Cervera i Del Burgo. Segons Cospedal, això seria una "contradicció" si és que es veritat que UPN vol mantenir l'acord de govern amb el PP.

Els navarresos ja han respost. En un comunicat, UPN explica que el seu comitè executiu ha decidit suspendre Santiago Cervera i substituir-lo per Carlos Salvador. Cervera va votar en contra dels comptes de l'estat, al costat del PP, acte pel qual se li havia obert un expedient sancionador. Amb aquesta decisió, UPN deixa "sense efecte la seva representació al Comitè Nacional del Partit Popular".

La formació també ha acordat suspendre Jaime Ignacio Del Burgo "com a afiliat i de tots els càrrecs que tingui al partit". El motiu és haver criticat la postura del partit per haver-se abstingut en la votació dels pressupostos generals de l'Estat.

UPN explica que ha acordat la reformulació del pacte que durant 17 anys ha mantingut amb el Partit Popular. La direcció expressa el seu suport al president, Miguel Sanz, i accepta la decisió dels populars de suspendre temporalment les relacions.
Anar al contingut