Sant Joan Despí

Álvarez acusa Nissan d'estar "practicant terrorisme empresarial"

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha acusat Nissan d'estar "practicant terrorisme empresarial" per l'anunci de l'ERO que deixaria al carrer 1.680 persones. Álvarez s'ha queixat en declaracions a "Els matins" de TV3 que 15 dies després de l'anunci dels acomiadaments l'empresa automobilística encara no hagi presentat els expedients. El secretari general de la UGT de Catalunya s'ha queixat del paper de les cambres de comerç, a les quals ha acusat de "paràsits", i ha demanat un pla per salvar la indústria com la dels bancs.

Actualitzat
El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha qualificat de terrorisme empresarial l'actitud de Nissan, per haver anunciat un expedient de regulació -sense presentar-lo- i deixar les famílies afectades en una situació d'incertesa. "Terrorisme és situar més de 4.000 famílies a l'abisme de veure com arreglen la seva vida pels propers anys", ha afirmat Álvarez, que després d'assegurar que aquesta situació "no es pot permetre en un estat de dret" ha afirmat que "el que no pot ser és que després de 15 dies encara ara no sabem res, ni els sindicats ni l'administració".

El dirigent sindicalista ha fet aquesta reivindicació el primer dels 26 dies d'aturades que ha planificat la companyia per a uns 3.500 treballadors de la factoria de Nissan a la Zona Franca i ha demanat "un pla per salvar la indústria com s'ha fet amb els bancs".

Álvarez ha carregat durament contra les declaracions que ha fet el president  de les cambres de comerç i expresident socialista Gómez Navarro al diari "El Mundo", on ha dit que "cal convèncer els sindicats que han de deixar de protegir els ganduls". El secretari general de la UGT ha respost que "les cambres de comerç són una colla de paràsits que viuen a costa de les quotes de les empreses", i ha dit: "Em sento insultat amb les ximpleries del president de les cambres de comerç espanyoles". "No em penso mossegar la llengua per la crisi", ha afirmat Álvarez.

Prejubilacions


Josep Maria Álvarez també ha criticat el ministre Corbacho per haver dit que la mesura de prejubilar a partir dels 48 anys és una bogeria i ha indicat: "És millor que et jubilin que no que vagis a l'atur". Álvarez ha indicat que ell només treballarà pels interessos de la UGT i que no es pensa "casar amb ningú", després de reconèixer que amb Celestino Corbacho l'unia una relació d'amistat pels anys que va estar a l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat.

El secretari general de la UGT a Catalunya ha assegurat que l'argument que els salaris estan massa alts i que el problema és dels treballadors "ha fet figa", perquè aquesta crisi no hi té cap relació. "Aquests problemes que tenim amb la productivitat de les fàbriques té més a veure amb la investigació i amb la recerca que amb el ritme de treball de les persones".
Anar al contingut