Barcelona

CCOO i UGT no aniran a la vaga el 13 de novembre contra la llei d'educació de Catalunya

CCOO i UGT no secundaran la vaga del 13 de novembre que han convocat els sindicats majoritaris al sector de l'ensenyament, USTEC-STEs, USOC, ASPEPC i CGT, contra la llei d'educació de Catalunya. La decisió s'ha pres després d'una consulta a les bases sindicals en què el 47% dels militants han votat en contra i el 45% a favor. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha reiterat que la vaga serà "contraproduent i perjudicial" per a l'educació a Catalunya.

Actualitzat
En total, 2.283 professors han mostrat la intenció d'anar a la vaga, mentre que 2.388 s'hi han negat. Tot i això, els dos sindicats faran altra mena de mobilitzacions per oposar-se a diferents aspectes del projecte de llei. L'assumpte que més preocupa als dos sindicats és l'augment de les ràtios a més de les condicions laborals. 

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dit que la vaga en el sector de l'ensenyament convocada pel 13 de novembre serà "contraproduent i perjudicial" per a l'educació a Catalunya. Segons Maragall, la mobilització és "legítima" però té unes motivacions que ha dit no "compartir". La llei, que es debatrà al Parlament en les pròximes setmanes, "està molt ben orientada", segons Maragall, i "té més perspectives que mai d'arribar a una àmplia majoria de suport social en la comunitat educativa i en el Parlament". 


Manifestacions a Santa Coloma i l'Hospitalet

Els professors de les escoles públiques de Santa Coloma i l'Hospitalet han tornat avui a sortir al carrer per denunciar que a més de la meitat dels centres de Santa Coloma hi ha saturació, falta d'espai i pocs recursos. Una situació provocada per l'arribada contínua d'alumnes estrangers fruit dels reagrupaments familiars. A l'Hospitalet, hi han presentat uns mòduls amb un sistema de construcció ultraràpid, de més qualitat que els barracons, per poder atendre tots els alumnes que, en algunes escoles, han augmentat un 40% des del juny.
Anar al contingut