Barcelona

El menor s'hi torna i acusa els dos majors d'edat de planejar l'atac contra la indigent en un caixer

El judici per la mort d'una indigent en un caixer de Barcelona ha escoltat la declaració del menor que ja compleix condemna per aquest cas. Juanjo ha afirmat que els dos acusats majors d'edat van tenir la idea d'atacar la indigent amb el dissolvent i que va ser un d'ells, Ricard, el que va llançar la punta de cigarreta que va generar l'explosió. El menor no ha pogut explicar per què van decidir atacar la dona perquè ha dit que ell estava de festa i begut, però ha reconegut que va ser ell qui va entrar el bidó al caixer. En la primera sessió, els dos acusats majors d'edat van intentar desviar la culpa cap al menor, el qual van assenyalar com l'únic responsable d'haver ruixat la dona amb dissolvent. Els dos adults van assegurar que no volien fer mal a la dona i que, encara que va morir cremada, només volien fer-la fora del caixer perquè feia pudor.

Actualitzat
El menor d'edat que acompanyava els dos joves que estan sent jutjats pel crim comès contra una indigent que dormia en un caixer de Barcelona ha acusat els adults d'haver tingut la idea d'agredir la dona i d'haver dut a terme l'atac. Juan José, que està complint una pena de vuit anys d'internament en un centre de joves per aquest cas, ha dit que ell no sap per què van tenir la idea d'atacar la indigent perquè en aquells moments ell estava de festa i begut. Juanjo ha explicat que a ell només li van dir que "anaven a fer-li una broma", que farien "un bassal de dissolvent al terra, al terra", -ha subratllat-. "Em van dir tranquil que jo tiraré la burilla i ja està i l'espantem", ha conclòs. D'aquesta manera, Juanjo ha inculpat un dels dos majors d'edat acusats, concretament Ricard P.B., com el màxim responsable de l'explosió i el posterior incendi al caixer que va ferir greument la dona que hi volia passar la nit. El menor ha revertit l'acusació rebuda molt directament per aquest acusat, un dels dos adults que ahir van declarar en la primera jornada del judici.

Els dos joves que estan sent jutjats pel crim d'ara farà tres anys van acusar ahir el menor d'edat que els acompanyava, i que ja va ser jutjat i condemnat per aquests fets. Segons Ricard Pinilla i Oriol Plana, el menor, que es veu en les imatges entrant al caixer amb el bidó de dissolvent, va ser qui va agafar el líquid d'una obra propera i el va llançar.

També en la primera jornada, els mossos que van portar el cas van donar la seva versió dels fets. Els agents, però, no van poder aclarir si els tres nois van actuar de manera organitzada.

La fiscalia i l'acusació particular demanen per als dos acusats 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, la pena més alta per aquest tipus de delicte. A més, els demanen 3 anys de presó per un delicte de danys al caixer. El judici durarà tota aquesta setmana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut